ileenja marina

Rotterdam || 91-Spices

INDIAAS ETEN IN EEN MODERN JASJE

Tot een jaar geleden was ik nog nooit in aanraking geweest met de Indiase keuken. Echter is dit een soort keuken waar ik zeker meer van wil proeven en uitproberen. We gingen langs bij 91-Spices die ons de moderne kant van Indiaas eten en interieur liet zien!

WELKOMST DRANKJE

Bij binnenkomst werden wij naar onze tafel gebracht waar een leuk naamboordje op stond met de tekst “welkom Ileenja Marina”. Ook kwam er direct een vriendelijke medewerkster naar ons toe die ons een welkomstdrankje aanbood. Het drankje werd door hun samengesteld en was een mix van Likeur 43 met wat cava. Erg lekker dus!

INTERIEUR

Wat ons direct opviel was het moderne interieur wat je niet vaak ziet bij een Indiaas restaurant. De bar is een plek waar wij beiden wel de hele avond aan zouden kunnen zitten. Het bedrijf heeft expres gekozen voor een grote bar omdat ze het voor zaken mensen toegankelijk willen maken om “alleen” een drankje of hapje te komen doen waarbij je dan altijd een praatje kan maken met een medewerker of met een persoon naast je. Super slim bedacht als je het mij vraagt! Verder zie je een kleuren combinatie die het moderne India gevoel extra omarmt. Het koper en de verschillende luxe kleuren van de stoelen geven een warm gevoel.

OPEN KEUKEN

Tegenwoordig zien we het steeds vaker in nieuwe restaurants, de open keuken! Transparantie is wat een gast fijn vindt en een kijkje in de keuken helpt hierbij. 91-Spices doet dit perfect doordat de gehele keuken zich achter glas bevind en je dus direct mee kan kijken hoe jouw gerecht gemaakt wordt.

Als voorgerecht genoten wij van de mix starter, een platter met daarop verschillende gerechten gekozen door de chef! De platter kan zowel vegetarisch als niet vegetarisch gemaakt worden.

Als hoofdgerecht kozen wij voor de Noord Indiase keuken. We hadden de Butter Chicken en de Tikka Masala Lamb. Beiden echt een aanrader, zelden krijg je je kip zo mals als deze.

EEN HEERLIJKE AFSLUITER

Als afsluiter van ons geslaagde gezellige bezoek kregen wij deze grote coupe. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat het een aanrader is om langs te gaan bij dit restaurant. Wanneer je fan bent van de Indiase keuken of het nog nooit geprobeerd hebt is dit de juiste plek om heerlijk te genieten en je laten verwennen door het gast vriendelijke personeel.

LOCATIE:

Gelderseplein 46 | 3011WZ Rotterdam | www.91spices.nl