ileenja marina

Rotterdam || Rose Rouge Hotelbar

EEN HOTELBAR WAAR JE HEERLIJK KUNT GENIETEN VAN -ONDER ANDERE- EEN COCTAIL

Rose Rough is buiten een zeer Instagram waardig plekje ook nog eens een onwijs uniek concept zoals, ikzelf ,nog niet eerder heb gezien. Bij binnenkomst kun je niet om de roze muren en het bloemetjes behang heen. Het interieur was dan ook wat mij zo aantrok aan deze nieuwe hotspot in Rotterdam.

HOTEL FEELING

Hotelbar zegt het al een beetje, bij Rose Rough kun je net zoals bij een hotel heerlijk genieten van de lekkerste cocktails, wijntjes, gin tonics en andere heerlijke drankjes. De hotel feeling is doorgetrokken van een kamersleutel als bon nummer tot kamernummers op de deuren bij de wc.

Het interieur heeft eigenaresse Florence geheel zelf bedacht maar ook helemaal zelf uitgevoerd, wat al een extra complimentje verdient want -wauw- wat ziet dit er gaaf uit zeg.

HIERONDER EEN KORT INTERVIEW MET EIGENARES FLORENCE↓

ALLEREERST NOGMAALS HET VERHAAL VAN HOTEL BAR ROSE ROUGE, HOE IS DIT GEWELDIGE CONCEPT ONTSTAAN?

Rose rouge is een hotelbar zonder hotel. Wij zaten te denken, wat we wilde zijn en dat was geen cocktailbar, wijnbar of bruine kroeg. Door het interieur kwamen wij op het idee van hotelbar. De velvet lounge, de drankjes, de kamernummers op de toiletten. Rotterdam noord is erg up-coming, er is weinig leuks in de buurt, maar wel veel leuke mensen!

WAT MAAKT ROSE ROUGE UNIEK EN WAAR KOMT HET GEWELDIGE INTERIEUR VANDAAN?

Het interieur heb ik overal en nergens vandaag. Een aantal vintage spiegels die wij uit Frankrijk hebben gehaald, tafelbladen hebben wij zelf samengesteld en laten maken en nog veel meer leuke atributen. Een ware combinatie van nieuw, design achtig en oude spullen. Het pand heeft sowieso een authentiek karakter, je moet er geen strakke zaak van proberen te maken.

ALS JE EEN DRANKJE VAN DE KAART MOCHT KIEZEN ALS FAVORIET, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN EN WAAROM?

Mijn regelrechte lieveling is de wellness. Een elderflower gin met een elderflowertonic en viooltjes liqueur. Hij heeft een zwembad blauwe kleur vandaar ook de naam. Alle cocktails zijn vernoemd naar iets wat met een hotel te maken heeft. Celine zou The Affair kiezen als echte favo. Het is “eigenlijk” een bloody mary maar dan met celery gin in plaats van wodka en dat is natuurlijk een beetje vreemdgaan.

Wij zijn fan van dit geweldige plekje in Rotterdam! Met wie wil jij hier genieten van een heerlijke coctail? Laat het weten in de reacties!

LOCATIE:

BewarenBewaren

Benthuizerstraat 35B | 3036 CB Rotterdam | www.instagram.com/caferoserouge/

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren