ileenja marina

Leiden || Lot & de Walvis

GENIETEN MET UITZICHT OP DE HAVEN VAN LEIDEN

Samen lunchen met Larissa mijn zus en haar vriendin Naomi. Ieder weekend probeer ik samen met mijn grote zus een dag in te plannen waarin we tijd voor elkaar vrij maken. Familie is erg belangrijk en sinds ik verhuisd ben uit Zoetermeer, de stad waarin wij zijn opgegroeid is het af en toe toch moeilijker plannen met elkaar zien. Afgelopen zondag bezochten wij een lunch plekje in de haven van Leiden, Lot & de walvis. Lot & de walvis staat ook bekend als een hotspot dus niets leukers om hier eens gezellig te lunchen.

HAPPY IN DE HAVEN

Bij aankomst zie je een groot grachtenpand de Volharding. De Leidsche Stoombootmaatschappij ‘De Volharding’ werd opgericht in 1852. In de loop der  jaren is dit een havengebouw geworden voor diverse horeca gelegenheden waaronder Lot & de walvis. Gezellige picknick tafels, terras tafels met mint groene balkon stoelen en heerlijke lounge banken. Je hebt hier van alles wat. Je kan hier prima een drankje drinken of een overheerlijk ontbijt nemen. De menukaart is erg divers van goedemorgen gerechten naar homemade burgers.

“COUNT THE MEMORIES NOT THE CALORIES.”

SHARING IS CARING

Wij kozen om 3 verschillende gerechten te nemen waarvan wij konden proeven. Heerlijk zoet – American Pancakes, Goed gezond – Romige kwark en Lot’s favoriet – Bananenbrood. Omdat wij alle 3 nog niet ontbeten hadden kozen we er ook voor 2 taartjes extra te nemen, waarvan “de Hemelse Modder” taart zeker mijn favoriet was!

VAKANTIE GEVOEL

Het interieur binnen is een ware bohemian beleving en mocht het zonnetje niet schijnen is het zeker geen straf om binnen te zitten. Tot in de details is alles uitgewerkt en heb je het gevoel alsof je op vakantie bent!

HOTSPOTTER

Weet jij nog een leuke hotspot die Ileenja Marina niet mag missen! Laat het mij dan weten via een reactie of mail het naar info@ileenjamarina.com

LOCATIE

Haven 1 | 2312 MG Leiden | www.lotendewalvis.nl

LEUK OM TE WETEN:

T-SHIRT REBEL: COLOURFULREBEL | PANTER PRINT SHIRT: H&M

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren