ileenja marina

Rotterdam || Lot & Daan

GENIETEN MET EEN KNIPOOG

Wat een heerlijk begin van het weekend. Een Lunch bij de nog geen 3 weken oude Lot & Daan. De kaart alleen maakt het al onwijs moeilijk voor je! Heerlijke, gezonde en vooral unieke gerechten zoals een halloumi burger met een heerlijk rood sausje en diverse gegrilde groentes of kokos wentelteefjes met gepureerd rood fruit. Niet alleen is de kaart divers met gezonde gerechten waar minimale suikers in worden gebruikt en maximale vitamines in worden geserveerd, het interieur voldoet aan al je wensen en biedt een onwijs fijne sfeer. Yes, wij (Larissa, Charlotte en ik) zijn verkocht!

INTERVIEW

Omdat Lot & Daan nog niet heel lang open is had ik de mogelijkheid om de twee eigenaren van dit geweldige concept te interviewen. Dat is nog eens leuk! Lees hieronder al mijn gestelde vragen en de antwoorden van dit leuke team.↓

Allereerst nogmaals het verhaal achter Lot & Daan hoe is deze geweldige combinatie ontstaan?

Via het conceptontwikkelingsbureau Immensus kwamen Lot & Daan samen. Lot was hier projectmanager en daarvoor had zij een eigen foodtruck en Daan werkte daarvoor als manager in de zorg.

Via Immensus kwam Daan samen met Lot die dezelfde interesse heeft voor gezond eten en iets voor zichzelf opzetten. Lot is het creatieve brein met het eten en de gezonde levensstijl. Ze kennen elkaar pas één jaar, Lot is de doener en Daan de denker.

Wat maakt Lot & Daan uniek, de locatie en waar komt het geweldige interieur vandaan?

Lot heeft het interieur bedacht, ontworpen en uitgevoerd. Voor ons gevoel is Lot & Daan al 3 jaar open, het voelt zo vertrouwd. Het interieur is erg gedurfd, maar met de gedachten dat we het altijd zouden kunnen veranderen, hebben we het gewoon uitgevoerd. Niet alles hoeft perfect te zijn.

Normaliter wordt alles door een interieur stylist bedacht, Immensus heeft bij ons aangegeven dat we zelf aan de slag mochten gaan vanwege onze creatieve ideeën. Hierdoor straalt het echt Lot & Daan uit. Geen drempel om binnen te komen, gewoon gelijk in een relaxte sfeer waar niet alles perfect is. Waar je ook in je eentje binnenloopt voor een kopje koffie of terwijl iedereen is hier welkom!

Als jullie een gerecht van de kaart mochten kiezen als favoriet welke zou dat dan zijn en waarom?

Lot; De halloumie burger omdat ikzelf geen vleeseter ben. Dit is een lekkere en fijne vleesvervanger door de structuur. Verder zit er een heerlijke rode saus op de burger die hierdoor mijn echte favoriet is. Ook ben ik mega fan van onze soepen; Linzen soep en Thaise garnalen soep.

Daan; Zelf heb ik de overnight oats hoog in het vaandel staan met name de smaak van carrotcake maar dan met havermout structuur maken het zo speciaal. De quinoa bowl is ook een favoriete keuze vanwege de verse spinazie met een gepocheerd eitje.

VERNIEUWEND

Lot & Daan blijven de kaart vernieuwen met heerlijke en speciale gerechten. Zo kom je de wentelteefjes nergens anders tegen, ze worden van tevoren in kokosrasp gedipt waardoor ze net weer even anders zijn.

Wat is de droom van Lot & Daan?

Lot; Een eigen Lot & Daan zaak open op Ibiza onder de zon. Groot dromen zeggen ze altijd, toch?

Daan; Ik blijf gebonden aan Nederland. Op de korte termijn, Lot & Daan succesvol maken, waarbij we veel mensen kennis laten maken met gezond en lekker eten. Op lange termijn, meerdere zaken openen die voor iedereen bereikbaar zijn.

INTO HAPPY FOOD

We zijn een apart concept, waarbij we geen heilige boontjes zijn. Lot & Daan is niet in een hokje te plaatsen maar vooral into happy food waar je van alles wat kan vinden, op een gezonde manier. Je kan hier ook gezellig terecht voor een wijntje of een biertje onder het genot van heerlijke falafel bitterballetjes.

RELAXT EN COMFORTABEL

Wil jij relaxt en comfortabel genieten, neem dan zeker eens een kijkje in deze geweldige nieuwe hotspot in Rotterdam! Ik ben onwijs benieuwd wat jullie ervan vinden. Deel je ervaring met @ileenjamarina!

 

LOCATIE:

Oost-Wijnstraat 24 | 3011TZ Rotterdam | www.lotdaan.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren